[Zinvol Ziek] Lees-, kijk- en luistervoer

Een jaar vol nieuwsgierige vragen en een boekonderzoek dat me bij soms onverwachte gesprekspartners bracht. Ik bundel hier voor jou al het lees-, kijk- en luistervoer dat 'Zinvol ziek' intens mee heeft gevoed.

Lees meer

[Coronababbels] In dialoog met scherpe geesten

Aan alle miserie die corona met zich meebrengt, zitten ook best wat gouden randjes. In de #coronababbels heb ik het samen met scherpe geesten over de mogelijke collateral beauty van het virus dat ons nu allemaal in de greep houdt.

Lees meer

[Zielencarwash] Land van leven

In indigo, de zesde en voorlaatste laag van het systeem, staat samenwerken met gelijkgestemden centraal.

Lees meer


[Zielencarwash] Randje roekeloos

Een schrijfsel over blauw, de laag van de zelfrealisatie.

Lees meer

[Zielencarwash] Durf te spelen met je gouden randjes

Wie me leest, weet dat ik deelneem aan de Zielencarwash, een jaartraject van With Live, gericht op zelfinzicht. Vorige maand stond in teken van groen, de laag waar transformatie kiemt.

Lees meer

[Wens] Dat 2020 heel grijs mag worden

Wat wens je een mens toe aan de start van een nieuw jaar? Succes? Geluk? Liefde? Gezondheid? (En vooral méér van dat alles?)

Lees meer


[Zielencarwash] De deugenieterij waarmee ik mensen besmet

Na de rode en de oranje laag, was het afgelopen maand tijd voor geel, de laag die draait rond eigenwaarde.

Lees meer

[Zielencarwash] Over schuld en gevoel

Na rood, stond de voorbije maand in teken van oranje, de laag waarin je uitgenodigd wordt om je eigen positie binnen relaties en vriendschappen te gaan onderzoeken. In oranje draait alles rond de ‘lijm’ die ons sociaal weefsel samenhoudt. Naast liefde, zorgzaamheid en respect behoren ook verwachtingen, aanpassingsdrang en schuldgevoelens tot de ingrediënten van deze kleefstof. De kunst zit erin de juiste verhoudingen te vinden en – wanneer dat niet lukt – de schoonheid te durven zien in je misbaksels.

Lees meer

[Boekenbeurs] Waar is het leesvoer over ziek zijn?

Deze editie bezocht ik de Boekenbeurs met een missie: onderzoeken welk leesvoer er te vinden is over chronische pijn en langdurige ziekte. Stand per stand bevroeg ik de medewerker(s) aan de balie over hun aanbod. De korte conclusie: het is honger lijden.

Lees meer


[Oproep] Boek zoekt openhartige beleidsmaker(s)

Voor mijn boekproject 'Zinvol Ziek' ben ik op zoek naar beleidsmakers die bereid zijn mijn (maatschappij)kritische vragen met openheid te beantwoorden.

Lees meer

[Zinvol Ziek] De Averechtse schrijft een boek!

Ik heb de sprong eindelijk durven maken: mijn hersenkronkels gaan samenkomen in een boek, getiteld: 'Zinvol Ziek'. Vertrekkende vanuit mijn persoonlijk verhaal ga ik in dialoog met inspirerende mensen rond verschillende thema’s verweven het leven als langdurige zieke in onze prestatie- en haastmaatschappij.

Lees meer

[Zielencarwash] Ik ben/heb genoeg

De voorbije maand ben ik als deelnemer van de Zielencarwash ondergedompeld in rood, de laag van het (over)leven. Kan ik voorzien in mijn basisbehoeften? Voel ik me veilig? Heb ik grip op mijn realiteit? Heel bewust stond ik stil bij schaarste.

Lees meer


De Averechtse

Lynn@averechtse.be

0474.36.17.59

BE0650967592


                       
×